JavaScript is off. Please enable it to view the full site.

Quadrat

Discussieavond: Kansen voor de naoorlogse wijken, 22 januari in TivoliVredenburg, club Nine

jan 21 2019

Architectuurcentrum AORTA organiseert een serie lezingen over de toekomst van onze leefomgeving en de uitdagingen voor de stad van morgen. Komende bijeenkomst staan de vernieuwing, verdichting, energietransitie en klimaatadaptatie in de naoorlogse wijken centraal. Aan de hand van drie korte presentaties wordt het gesprek gevoerd over hoe we deze opgave samen kunnen oppakken. Deze avond spreken ondermeer:

Paul Achterberg van bureau Quadrat heeft in 2018 een ruimtelijke analyse van Kanaleneiland in opdracht van AORTA en een cultuurhistorische verkenning en waardering van Schiebroek in opdracht van de gemeente Rotterdam opgesteld.

Lars Zwart van architectenbureau Op ten Noort Blijdenstein (ONB) spreekt over renovatie met aandacht voor erfgoed bij de Welkom-flats in Kanaleneiland en de Flat met Toekomst in Overvecht.

Stedenbouwkundige Joram van Otterloo van het bureau IMOSS is gevraagd een ontwerp te maken voor de sloop en nieuwbouw van de 10-hoog flat van woningcorporatie Bo-ex aan de Ivoordreef en de Einsteindreef in Utrecht Overvecht.

De lecture wordt gemodereerd door Danielle Arets, associate lector journalistiek en innovatie Fontys Hogeschool en Design Academy Eindhoven.

Ga voor meer informatie naar:
http://www.aorta.nu/agenda/5-kansen-voor-de-naoorlogse-wijken/

 

Discussieavond: Kansen voor de naoorlogse wijken, 22 januari in TivoliVredenburg, club Nine

Nieuws