JavaScript is off. Please enable it to view the full site.

Quadrat

Herstel bestratingpatroon uit de jaren zestig in de Spoorlaan

feb 04 2019

De heraanleg van de Spoorlaan te Tilburg is in volle gang. Tussen 2015 en 2017 ontwierp atelier Quadrat de nieuwe inrichting, die erop gericht is de verbinding tussen binnenstad, het station en ‘De Werkplaats’ te versterken en het karakteristieke gevouwen stationsdak maximaal tot zijn recht te laten komen. De ruimte voor het stationsgebouw wordt met natuursteentegels van ca. 50 x 30 cm in rasterverband bestraat in de zandkleurige natuursteen tegel van de binnenstad. Als verbijzondering keert het oorspronkelijke strepenpatroon van de aanleg uit de jaren zestig weer terug. Het patroon sluit aan op de vloer van de recent gerenoveerde ontvangsthal en het maatsysteem waarop het station door architect Van der Gaast is ontworpen. 
Naast nieuwe bestrating wordt er in de Spoorlaan ca. 1700 m2 extra beplantingsoppervlak aangebracht voor een aantrekkelijke groene uitstraling en verbetering van het verblijfsklimaat.

Zie ook: projectbeschrijving Spoorlaan Tilburg

 

Herstel bestratingpatroon uit de jaren zestig in de Spoorlaan

Nieuws